RM Express
Visa

Voor het aanvragen van een visum moet altijd het originele paspoort bij ambassade of consulaat worden ingeleverd.

Om te voldoen aan een wettelijke verplichting mag u uw paspoort uit handen geven:    In geval van een visumaanvraag betreft het de wettelijke verplichting van een buitenlandse mogendheid die stelt dat een reiziger bij hun vertegenwoordiging een visum aanvraagt alvorens af te reizen.

Sinds 1 januari 2005 is iedere Nederlander vanaf 14 jaar verplicht om zich te allen tijde te kunnen legitimeren. Dat kan met zijn paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Als u uw paspoort aan ons afstaat voor een visumaanvraag, en u beschikt niet over een rijbewijs of identiteitskaart bent u dus formeel in overtreding. Een fotokopie van uw paspoort is geen geldig identiteitsbewijs in de zin van de wet. In praktijk hebben wij nog niet meegemaakt dat dit tot problemen leidde.

Wel is het verstandig van het paspoort een aantal kopietjes op reis mee te nemen die u af kunt geven bij bijv. het inchecken in een hotel. Schrijf er dan ter plaatse dwars over op: “kopie voor Hotel Jansen” en de datum. Eenieder die met uw gegevens een bankrekening wil openen of iets anders geks wil doen, moet wel van heel goede huize komen om dat met een “kopie voor Hotel Jansen” voor elkaar te krijgen.

N.B. Voor personen die frequent reizen is het mogelijk een tweede paspoort aan te vragen.